ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

Άγιος Αθανάσιος – Μεγάλη Εκδήλωση και Εθελοντικός Καθαρισμός

By 25 Ιουλίου, 2022No Comments
άγιος αθανάσιος

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο χωριό Άγιος Αθανάσιος η ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” πραγματοποίησε τη μεγάλη εκδήλωση του έργου “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” καθώς και εθελοντικό καθαρισμό από κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών ενός σημείου υδροληψίας λίγο έξω από το χωριό.

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Μέτρου 19. «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER». Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα». Του ΠΑΑ 2014-2020. Το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ.. Την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Δοξάτου. Του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου).

Εθελοντικός Καθαρισμός στο χωριό Άγιος Αθανάσιος

Στα πλαίσια της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός σημείου υδροληψίας έξω από τον Αγ. Αθανάσιο. Τα αποτελέσματα μαρτυρούν οι παρακάτω φωτογραφίες.


Ατομικά μέσα προστασίας αγροτών και τριπλό ξέπλυμα

Μετά την ολοκλήρωση του εθελοντικού καθαρισμού, ήρθε ένας αγρότης ο οποίος αφού φόρεσε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας του, προχώρησε στο τριπλό ξέπλυμα κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.


Άγιος Αθανάσιος –

Η Μεγάλη Ανακεφαλαιωτική Εκδήλωση

Τον εθελοντικό καθαρισμό και την επίδειξη του αγρότη για τη σωστή εφαρμογή των ατομικών μέσων προστασίας και του τριπλού ξεπλύματος ακολούθησε η μεγάλη εκδήλωση στην Καπναποθήκη του Αγίου Αθανασίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του οργανισμού, κος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, λέγοντας λίγα λόγια για το τι πρεσβεύουν οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, ποιοι είναι οι πυλώνες εργασίας, πού στοχεύει ο καθένας από αυτούς και φυσικά τι είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός Master Plan “Πάρκο Φιλίππων”.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Δράμας κος Σίμογλου Κωνσταντίνος και ο γεωπόνος της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και Υπεύθυνος του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος κος Θεόδωρος Αμπελίδης.

Εκτός από τους αγρότες της περιοχής, τα μέλη και τους φίλους της επιστημονικής ομάδας, το παρόν έδωσαν και ο δήμαρχος Δοξάτου κος Θέμης Ζεκερίδης, η υποψήφια δήμαρχος κα Κική Παπαζώτου, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας κος Μανόλης Χατζόπουλος και φυσικά πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Δοξάτου και αντιδήμαρχοι.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης


Ίσως σε ενδιαφέρει

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείς να διαβάσεις για τις προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις:

Leave a Reply