ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

6ο workshop της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”

By 21 Ιουνίου, 2022No Comments
αγία παρασκευή

Το 6ο workshop της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο καφενείο Πατσιά στην στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Δοξάτου.

Το περιεχόμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης

Για ακόμη μία φορά οι γεωπόνοι της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και μέλη του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος, Γ. Γκαρμπούνης και Θ. Αμπελίδης, ενημέρωσαν τους αγρότες της Αγίας Παρασκευής για την επικινδυνότητα των φυτοφαρμάκων αν δεν γίνεται σωστή χρήση αυτών. Επίσης, για τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπίσουν ή ακόμη και να προλάβουν θέματα που αφορούν την υγεία τους και φυσικά πώς γίνεται η σωστή διαχείριση των κενών δοχείων φυτοπροστατευτικών.

Ακόμη, έγινε παρουσίαση των ατομικών μέσων προστασίας με τα οποία πρέπει να είναι εξοπλισμένος κάθε αγρότης και δύο συστημάτων ξεπλύματος των ραντιστικών, το Heliosec και το Remdry.

Η επικοινωνία με τους αγρότες

Οι συμμετέχοντες, αγρότες και μη, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσίαση και πολλές φορές ξεκίνησαν οι ίδιοι τον διάλογο για να πληροφορηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων και τη σωστή διαχείρισή τους.

Όπως πάντα, οι γεωπόνοι μας έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα ή απορία ενεργοποιούν το κοινό να προβληματιστεί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και τις συνέπειές τους.

Η επόμενη συνάντηση

Το επόμενο workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην κοινότητα Νεροφράχτη του Δήμου Δοξάτου, στο καφέ-ουζερί Μυλωνά στις 8 το απόγευμα.


Ίσως σε ενδιαφέρει

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείς να διαβάσεις για τις προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις:

Leave a Reply