ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

Νεροφράκτης – 7ο workshop ευαισθητοποίησης αγροτών

By 30 Ιουνίου, 2022No Comments
νεροφράκτης

Το 7ο workshop της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο καφέ-ουζερί Μυλωνά στο χωριό Νεροφράκτης του Δήμου Δοξάτου.

Το περιεχόμενο του workshop

Οι Γ.Γκαρμπούνης και Θ. Αμπελίδης, γεωπόνοι και μέλη του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” συνεχίζουν το έργο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των αγροτών στον Δήμο Δοξάτου …

  • Περιβαλλοντική αξία και ιδιαιτερότητες της περιοχής
  • Πιέσεις στο περιβάλλον από την αγροτική δραστηριότητα
  • Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων και αποθήκευσή τους
  • Ασφάλεια χρήσης και μέσα προστασίας γεωργικών φαρμάκων
  • Καινοτόμα συστήματα διαχείρισης των γεωργικών φαρμάκων (π.χ. HELIOSEC, ΚΤΕΟ ψεκαστικών κ.α.)
  • Ενημέρωση για την αποτροπή της καύσης των υπολειμμάτων των καλλιεργειών
  • Σωστή διαχείριση των κενών δοχείων φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους αγρότες κ.α. σχετικά θέματα.

Η επικοινωνία με τους αγρότες στο χωριό Νεροφράκτης

Μετά την παρουσίαση των γεωπόνων μας, οι αγρότες που παρευρέθηκαν έκαναν την αρχή για έναν εποικοδομητικό διάλογο μοιράζοντας τις απορίες τους αλλά και τις εμπειρίες τους σύμφωνα με όσα άκουσαν κατά τη διάρκεια του workshop. Τα προβήματα των αγροτών, η υγεία του περιβάλλοντος και φυσικά η καλλιέργεια ποιοτικότερης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος ήταν ορισμένα από τα θάματα που συζητήθηκαν με στόχο τη βιωσιμότητα και την τοπική ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας εντός του Πάρκου Φιλίππων.

Οψόμεθα εις Φιλίππους στο ραδιόφωνο

O Γ.Γκαρμπούνης μιλά στο ραδιόφωνο – ΕΡΑ Κομοτηνής – και ενημερώνει το κοινό για την υλοποίηση και το περιεχόμενο της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση

Το επόμενο workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στην κοινότητα Καλαμώνα του Δήμου Δοξάτου, στο καφενείο Αμανατίδη Γεωργίου και ώρα 20:00.

Η μεγάλη εκδήλωση και ο εθελοντικός καθαρισμός

Μετά το τέλος των ενημερωτικών εκδηλώσεων στα χωριά και στις κοινότητες του Δήμου Δοξάτου θα ακολουθήσει η μεγάλη εκδήλωση της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθετε τις επόμενες μέρες μετά από δική μας ενημέρωση.


Ίσως σε ενδιαφέρει

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείς να διαβάσεις για τις προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις:

Leave a Reply