ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

Φτελιά – Τελευταίο workshop ευαισθητοποίησης αγροτών

By 12 Ιουλίου, 202214 Ιουλίου, 2022No Comments

Το τελευταίο workshop της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο καφενείο του Δαλαλά Παντελή στη Φτελιά του Δήμου Δοξάτου.

Το περιεχόμενο του workshop

  • Οι περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων.
  • Η αγροτική δραστηριότητα και οι πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον.
  • Η σωστή χρήση και αποθήκευση των γεωργικών φαρμάκων
  • Η προσωπική ασφάλεια των αγροτών και η εφαρμογή ατομικών μέσων προστασίας.
  • Ενημέρωση για 2 καινοτόμα συστήματα διαχείρισης γεωργικών φαρμάκων (Heliosec & Remdry).
  • Αποτροπή της καύσης των υπολειμμάτων των καλλιεργειών.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα θέματα που ανέπτυξαν οι γεωπόνοι της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και μέλη του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος, Γ. Γκαρμπούνης και Θ. Αμπελίδης.

Η επικοινωνία με τους αγρότες στη Φτελιά

Στο τέλος της παρουσίασης οι γεωπόνοι της ομάδας συνομιλούν με τους αγρότες, ακούν τις εμπειρίες τους, λύνουν οποιαδήποτε απορία προκύψει και γενικά επικρατεί πάντα ευνοϊκό κλίμα για εποικοδομητικό διάλογο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” Χαράλαμπος Τσουρουκίδης περνάει σε μια σύντομη παρουσίαση του οργανισμού για να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι οι Οψόμεθα, τι πρεσβέυουν και πού αποσκοπούν οι προσπάθειές τους. Στη δημιουργία δικτύων φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ όλων των κοινοτήτων – μεγάλων και μικρών – και στην ανάδειξη και προστασία της περιοχής που ονομάζουμε “Πάρκο Φιλίππων”.

Μεγάλη Εκδήλωση – Ολοκλήρωση της δράσης

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στις 20:00 η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” θα βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο, στον χώρο όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού για την τελευταία μεγάλη εκδήλωση της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γεωπόνος της ΔΑΟΚ Δράμας κ. Σίμογλου Κων/νος και ο Γεωπόνος και Υπεύθυνος του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” κ. Αμπελίδη Θεόδωρος


Ίσως σε ενδιαφέρει

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείς να διαβάσεις για τις προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις:

Leave a Reply