ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

1ο Πιλοτικό Ενημερωτικό Workshop του έργου “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση των Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”

By 10 Μαΐου, 2022No Comments

Το πρώτο ενημερωτικό workshop του προγράμματος “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση των Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” στον Δήμο Δοξάτου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο δημοτικό διαμέρισμα Κεφαλαρίου.

Το περιεχόμενο του workshop

Οι επιστήμονες της Επιστημονικής Ομάδας ‘Οψόμεθα εις Φιλίππους”, ο γεωπόνος Θεόδωρος Αμπελίδης και ο γεωπόνος Γεώργιος Γκαρμπούνης, μίλησαν για την περιβαλλοντικά αξία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον από την αγροτική δραστηριότητα. Αναφέρθηκαν στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και την αποθήκευσή τους, στην ασφάλεια και τα μέσα προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι αγρότες καθώς και στα καινοτόμα συστήματα διαχείρισης των γεωργικών φαρμάκων (HELIOSEC, KTEO ψεκαστικών).

Η επικοινωνία με τους αγρότες

Η παρουσία και η συμμετοχή των αγροτών με τις ερωτήσεις τους και τις αναφορές στις εμπειρίες και στα όνειρά τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στον διάλογο που ακολούθησε. Τα προβήματα των αγροτών, η υγεία του περιβάλλοντος και φυσικά η καλλιέργεια ποιοτικότερης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος ήταν ορισμένα από τα θάματα που συζητήθηκαν με στόχο τη βιωσιμότητα και την τοπική ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας εντός του Πάρκου Φιλίππων.

Επόμενη συνάντηση

Το επόμενο ενημερωτικό workshop, για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου στα Κύργια, στο Καφέ Πιστικού Πρόδρομου και ώρα 6 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ.

Leave a Reply