ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

8ο workshop αγροτών στον Καλαμώνα

By 5 Ιουλίου, 2022No Comments
καλαμώνας

Στον Καλαμώνα του Δήμου Δοξάτου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, η όγδοη ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”.


Οι ημερίδες στα χωριά του Δήμου Δοξάτου συνεχίζονται και οι γεωπόνοι της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” μαζί πάντα με τον πρόεδρο του οργανισμού επισκέπτονται τους αγρότες με σκοπό να τους ενημερώσουν, να τους κινητοποιήσουν και φυσικά να τους μιλήσουν για το όραμα των Οψόμεθα, για το «Πάρκο Φιλίππων».


Το περιεχόμενο του workshop

Τα θέματα που θίγουν κάθε φορά οι γεωπόνοι της επιστημονικής ομάδας και μέλη του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος, Γ. Γκαρμπούνης και Θ. Αμπελίδης, αφορούν τη σημαντικότητα του περιβάλλοντος της περιοχής, την ορθολογική χρηση των γεωργικών φαρμάκων και τη σωστή αποθήκευσή τους. Την αποτροπή καύσης των καλαμιών και την εφαρμογή των απαραίτητων μέσων προστασίας κατά τη διάρκεια του ψεκασμού. Και φυσικά τα 2 καινοτόμα συστήματα διαχείρισης των γεωργικών φαρμάκων: HELIOSEC (σταθερή κατασκευή) και REMDRY (φορητή κατασκευή).

Η επικοινωνία με τους αγρότες στον Καλαμώνα

Και σε αυτή τη συνάντηση οι αγρότες που παρευρέθηκαν είχαν όρεξη να ακούσουν και να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.
Ο Γ. Γκαρμπούνης, πάντα έτοιμος, απαντούσε σε οποιαδήποτε απορία ή ερώτημα υπήρχε.
Για ακόμη μια φορά ειπώθηκε να αιτηθούν τα μεγαλύτερα χωριά του δήμου για εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης γεωργικών φαρμάκων (heliosec ή remdry).

Το όραμα της επιστημονικής ομάδας

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, στο τέλος της ενημέρωσης, συστήθηκε στους παρευρισκόμενους και είπε δυο λόγια για την επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις ΦΙλίππους”.

Ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν και ποιοι είναι οι στόχοι τους.

Παρουσίασε το Masterplan «Πάρκο Φιλίππων» το οποίο περιέχει τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά στοιχεία αυτής της πλούσιας περιοχής και τρόπους εκμετάλλευσης και ανάδειξής τους.

Η επόμενη συνάντηση

Το επόμενο workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην κοινότητα της Φτελιάς του Δήμου Δοξάτου, στο καφενείο Δαλαλά Παντελή και ώρα 20:00.


Ίσως σε ενδιαφέρει

Πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείς να διαβάσεις για τις προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις:

Leave a Reply