ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝΕΑ

2o Workshop “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών”

By 17 Μαΐου, 2022No Comments

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 2ο Workshop για την “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών” στα Κύργια του δήμου Δοξάτου.

Το περιεχόμενο του Workshop

Η Επιστημονική Ομάδα ενημέρωσε τους αγρότες που συμμετείχαν για τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται, τους σωστούς τρόπους ψεκασμού και χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς και τους κινδύνους αυτών αν δεν λάβει κανείς τα σωστά ατομικά μέτρα προστασίας.

Σύστημα ξεπλύματος ραντιστικών Heliosec

Η επικοινωνία με τους αγρότες

Οι αγρότες και οι κάτοικοι του χωριού που παρακολούθησαν την ημερίδα, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις απορίες τους.

Οι γεωπόνοι Γιώργος Γκαρμπούνης και Θεόδωρος Αμπελίδης καθώς και ο πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, ήταν έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα τέθηκε.

Τόσο η προθυμία των αγροτών όσο και οι γνώσεις των επιστημόνων μας δημιούργησαν εύφορο κλίμα για εποικοδομητικό διάλογο.

workshop

Το επόμενο workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Δοξάτο στο καφενείο του Ανδρέα Νότα.


Ίσως σε ενδιαφέρει

Διάβασε εδώ για την πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλάρι του Δήμου Δοξάτου.

Leave a Reply