Η ΟΜΑΔΑ

Επιστημονικό Δυναμικό

Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους έχει ένα μεγάλο επιστημονικό δυναμικό, με ειδίκευση στον τουρισμό, τη διαχείριση πολιτισμού, την αρχιτεκτονική, τη γεωπονία, την αγροτική παραγωγή, την υδραυλική μηχανική, την οικονομική ανάλυση, τη στρατηγική διοίκηση, την αρχαιολογία, τη μουσειολογία, τη γεωλογία. Ο κάθε ένας εξ αυτών συνεισφέρει, με τις γνώσεις του και την εμπειρία του, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής των Φιλίππων έτσι ώστε να αναδειχθεί σε προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας.

Χαράλαμπος Τσουρουκίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός – Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους

Ένας πολίτης με πάθος για την πατρίδα του. Ένας αρχιτέκτονας με πάθος για την αρχιτεκτονική και τη σχέση της με τον άνθρωπο. Αγάπη, σεβασμό και εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τη δημιουργική πλευρά του είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κ. Τσουρουκίδη. Τα έθεσε και τα θέτει ως αυστηρές προτεραιότητες στη ζωή του, αδιαφορώντας πολλές φορές για το προσωπικό κόστος, σε καιρούς που οι σειρήνες της ιδιοτέλειας και της αρπαχτής γοητεύουν ιδιαίτερα τους νεοέλληνες.

Ανιδιοτελής και ολιγαρκής στην προσωπική του ζωή, επιστήμονας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τεχνογνωσίας ο κ.Τσουρουκίδης, βραβεύτηκε πολλές φορές για τα έργα του, και ακόμη περισσότερες συνέτασσε αφιλοκερδώς μελέτες για την προστασία, την αναβάθμιση και ανάπτυξη της πατρίδας του αλλά και σε όσους συμπολίτες είχαν ανάγκη και ζήτησαν τη βοήθειά του. Η υπερδεκαετής προσφορά του στα κοινά και η ευλαβική προσήλωση στην αισθητική, την προστασία, την εργονομία και τη χρήση τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου χώρου τον έφεραν πολλές φορές αντιμέτωπο με ιδιοτελή και ιδιωτικά άνομα συμφέροντα.

Ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου η δικαίωση έρχεται από την αξία των έργων του και από την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και δικαίωση που πλέον αποδίδεται στο πρόσωπο του και τη δουλειά του. Τα κτίρια που κατασκεύασε, ιδιωτικές κατοικίες – ξενοδοχεία – παραγωγικές μονάδες , αποκτούσαν αμέσως με την παράδοσή τους μεγάλες υπεραξίες καθώς το τελικό αποτέλεσμα άρτιο, λειτουργικό και αισθητικό ξεχωρίζει με την ιδιαιτερότητα από τη μονοτονία και την ισοπεδωτική κτιριοδομή της νεοελληνικής πραγματικότητας που απαξιώνει παραδόσεις, κόπους και οικογενειακές οικονομίες πολλών ετών.

Η αρχαιοελληνική αξία της πίστης «στον καλόν και αγαθόν» χαρακτήρα του ανθρώπου, αποτελεί γι΄ αυτόν αρχή και ανέδειξε ως κυρίαρχη επαγγελματική αρετή τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης σπάνια διερράγησαν . Αντιθέτως ενισχύονταν και οι περισσότεροι στην συνέχεια έγιναν φίλοι, καθώς ο ίδιος υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας. Θα άξιζε πραγματικά μια ματιά σε παλαιότερες ή πρόσφατες δουλειές που θα βεβαίωναν και τον πλέον δύσπιστο για την αλήθεια και την δυναμική τους. Σίγουρα έχουν κάνει υπερήφανους και ευτυχείς τους ιδιοκτήτες τους. Αυτή η ιεράρχηση αξιών σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής στην δουλειά του, τον άφησαν ανυπεράσπιστο, στις σπάνιες φορές που αυτό συνέβη, μόνο σε κακόβουλες ιδιοτελείς επιθέσεις που σίγουρα είχαν άλλα κίνητρα αιτίες και στόχους.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ

Αθηνά Ιωαννίδου

Bsc Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Msc Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάνατζμεντ

Είμαι συνιδρυτής και εκπρόσωπος της Επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Η ακαδημαϊκή μου γνώση περιλαμβάνει τα πεδία της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Επιχειρησιακής Έρευνας και του Μανατζμεντ και η εργασιακή μου εμπειρία αναλύεται στη Συμβουλευτική Επιχειρήσεων και στο Διαδίκτυο, στον Τουρισμό και τη χρηματοδότηση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι μεγαλύτερες μου αγάπες είναι το Πάρκο Φιλίππων και οι πρωτοποριακές ιδέες. Είμαι ιδεαλίστρια στη ψυχή και πραγματίστρια στη σκέψη.

Γεσθημανή Τσουρουκίδου

Υποψήφια Διδάκτωρ Δ.Π.Θ. στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Περιοχών με Πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά

Είμαι συνιδρυτής και εκπρόσωπος της Επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Η εργασιακή μου εμπειρία αναλύεται στην Παροχή Χρηματοοικονομικών και Φοροτεχνικών Συμβουλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς επίσης και τη Χρηματοδότηση Ιδιωτικών Φορέων. Έχω επιτελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων Δημόσιων Φορέων και από τα 11 μου χρόνια έχω ενεργή κοινωνική δράση. Η ακαδημαϊκή μου γνώση περιλαμβάνει τα πεδία των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, των Διεθνών Προτύπων και της Ελεγκτικής. Η Διδακτορική μου έρευνα έχει θέμα τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Περιοχών με Πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά. Υπηρετώ το όραμα του Πάρκου Φιλίππων προσβλέποντας στη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου ανάπτυξης επ’ωφελεία των ανθρώπων του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας.

Νίκος Δαλγιαννάκης

Bsc Νομικής

Εδώ και 6 χρόνια ασκώ το επάγγελμα της δικηγορίας στην πόλη της Καβάλας με σταθερότητα και συνέπεια. Το εύρος των υποθέσεων που ασχολούμαι είναι μεγάλο με εξειδίκευση σε Αστικά – Διοικητικά – Σωματεία – Αλλοδαπούς. Επίσης έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία – Ψυχολογία στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Καβάλας και έχω άριστη γνώση της Αγγλικής και Πληροφορικής.

Μαρία Τσακαλίδου

Διακοσμήτρια εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων

Αγαπώ τον τόπο μου και είμαι υπερήφανη για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων.

Μέσα απ' τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω κι εγώ ως ενεργός πολίτης, με στόχο τη βελτίωση και την ανάπτυξη μέσα από τη συλλογικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία.

Γιώργος Ρουσόπουλος

Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης

Διατηρώ λογιστικό γραφείο στην Καβάλα από το 2008, κατέχω άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού Α' Τάξης από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και είμαι ο CFO της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, διευρύνω τις γνώσεις μου στην πληροφορική και τον προγραμματισμό, ώστε να ικανοποιώ καλύτερα τις ανάγκες των επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργάζομαι.

Θεόδωρος Αμπελίδης

Γεωπόνος, Msc Έργα Διαχείρισης υδατικών πόρων

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας (κατευθυνση φυτικής παραγωγής) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Έργα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων. Έχω εργαστεί και ασχοληθεί με πληθώρα Γεωτεχνικών αντικειμένων και δραστηριοτήτων. Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας.

Λόγω της ενασχόλησης μου και των σπουδών μου έχω ασχοληθεί εκτενέστατα με τα Τενάγη Φιλίππων, ένα συναρπαστικό θα έλεγα μνημείο της φύσης, που από επιστημονικής άποψης είναι μοναδικό και για αυτό θα πρέπει να το δαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές. Η ευρύτερη όμως περιοχή των Φιλίππων με ιστορία πάνω από 8000 έτη, συνδέεται άμεσα όμως και με γεγονότα της παγκόσμια ιστορίας, όπως το τέλος της Δημοκρατίας στον αρχαίο κόσμο, την έλευση και τη διάδοση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη από τον Απόστολο των Εθνών – Παύλο.

Ένας τέτοιος τόπος παγκόσμιας έμβέλειας, όλα αυτά τα χρόνια που τον παρακολουθώ, βλέπω να υποβαθμίζεται, να αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων και να παρακμάζει, ενώ ταύτοχρονα οι νέοι επιστήμονες της περιοχής που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξή του, μαζεύουν τα πράγματα τους για το εξωτερικό. Η πρωτοβουλία των "Οψόμεθα εις Φιλίππους" πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου και να κάνει τη διαφορά, γι' αυτό κι εντάχθηκα σε αυτήν.

Ιουλία Αποστόλου

Bsc Χημικός, Msc Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

Είμαι πτυχιούχος χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση υδάτινων πόρων, εργάζομαι στην εταιρία Μισσιριάν Α.Ε καπνά σε φύλλα. Στα 30 μου χρόνια νομίζω πως με ενθουσιάζουν τρία πράγματα: η δημιουργικότητα, η γνώση και η επαφή με τη θάλασσα. Θαυμάζω τον τόπο μου και θέλω να συμβάλλω στην ανάδειξη του με όποιον τρόπο μπορώ.

Βούλα Αραμπατζίδου

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός (MArch) Π.Θ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Κρηνίδες Καβάλας και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχω εργαστεί και συνεργαστεί με τεχνικές εταιρείες και μηχανικούς σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα ενώ παράλληλα έχω ολοκληρώσει και δικά μου projects που αφορούν τον σχεδιασμό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Ασχολούμαι επίσης με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό,τη γραφιστική και τη φωτογραφία(μέλος του Φ.Ο.Κ.). Ως μέλος της ομάδας στοχεύω στην ανάδειξη του Πάρκου Φιλίππων σε συνεργασία με άλλους αξιόλογους ανθρώπους από την περιοχή μου,καθώς και στην αποκόμιση νέων γνώσεων και εμπειριών που με τη σειρά τους θα αξιοποιηθούν για το κοινό όραμα της ομάδας.

Νέλλη Γεωργιάδου

Ψυχολόγος, MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στη Μ. Βρετανία. Ζω και εργάζομαι στην Καβάλα παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και διδάσκοντας ψυχολογία ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Στο παρελθόν ασχολήθηκα με την ειδική αγωγή και με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αγαπώ ιδιαίτερα τον τόπο μου και νιώθω ευγνώμων για τα πλεονεκτήματά του. Πέραν αυτού, έχω πολύ έντονο το αίσθημα ευθύνης διατήρησης, ανάπτυξης και διάδοσης όλων αυτών των στοιχείων. Οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους” μου δίνουν την ευκαιρία να ενεργοποιηθώ στοχευμένα για ένα κοινό όραμα και έναν κοινό σκοπό. Το μέλλον καλλιεργείται μόνο στο παρόν!

Αριστοτέλης Γιαννάκης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.,Ενεργειακός Επιθεωρητής, Επιθεωρητής Τουριστικών Καταλυμάτων

Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Ενεργειακός Επιθεωρητής – Επιθεωρητής Τουριστικών Καταλυμάτων με έδρα την Καβάλα και στόχος μου είναι η ενασχόληση με οτιδήποτε προάγει την ανάπτυξη.

Γιάννης Γκίκας

Bsc Πολιτικός Επιστήμων

Είμαι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και ασχολούμαι με την παραγωγή και πώληση βιολογικών αρωματικών φυτών και τον αγροτουρισμό. Στα 25 μου χρόνια νομίζω πως με ενθουσιάζουν τρία πράγματα: η δημιουργικότητα, η αναζήτηση της γνώσης και η επαφή με τη φύση. Θαυμάζω τις γραμμές του Αλμπέρ Καμύ, ‘’Να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δύο φορές’’.

Φωτεινή Καταβελάκη

Bsc Αρχιτέκτων Μηχανικός

Βρίσκομαι στο τέταρτο έτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Το Πάρκο Φιλίππων με τα κριτήρια του ωραίου, με τη μορφή και το περιεχόμενό του θα αποτελέσει για εμένα έναν τρόπο δημιουργίας, αισθητικής και προβληματισμού για την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών μου σπουδών.

Τάσος Κούτρας

Γεωπόνος

Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στους τομείς της Φυτικής Παραγωγής, της Βιολογικής Γεωργίας και της Εντομολογίας. Η εργασιακή μου εμπειρία έχει να κάνει κυρίως με την αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα με την αμπελουργία και τη δενδροκομία. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολούμαι με την αγροτική κοινωνιολογία και τη συνεργατικότητα παραγωγών και φορέων της περιοχής του «Πάρκου Φιλίππων». Η συλλογικότητα και το ολιστικό πλάνο ανάπτυξης της υπαίθρου, θεωρώ πως είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Msc Πληροφορικής Α.Π.Θ. – Δημοσιογράφος

“Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά” (Οδυσσέας Ελύτης)

Αυτοί ακριβώς είναι οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Μια ομάδα “πεισματάρηδων” νέων, που με όπλο τη μόρφωσή τους και την αγάπη τους για αυτά τα χώματα που πατάνε, αρνούνται να δεχτούν ότι τούτος ο τόσο προικισμένος τόπος έχει παραδοθεί στην απελπισία, στην απόγνωση, στη μοιρολατρία, στο ρουσφέτι και το “βύσμα” και δεν μπορεί να προοδεύσει και να δώσει ζωή στους κατοίκους του.

Όσο για μένα, λίγα και καλά:

Αποφοίτησα το 2003 από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ 2 χρόνια αργότερα ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο τμήμα. Σήμερα, παράλληλα με την ενασχόλησή μου ως freelance προγραμματιστής Η/Υ, ασχολούμαι επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Ελένη Μεντεσίδου

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Σπουδές στην Παγκόσμια Κληρονομιά

Είμαι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος “Σπουδές στην Παγκόσμια Κληρονομιά” του Πολυτεχνείου του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία και ενεργή υποστηρίκτρια της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” από την πρώτη στιγμή της δημόσιας παρουσίας της. Η πρώτη μου σημαντική τριβή με το αντικείμενο πραγματοποιήθηκε με τη μελέτη των ιστορικών καπναποθηκών της πόλης της Καβάλας και συγκεκριμένα με το πώς οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις αντανακλώνται στο δομημένο περιβάλλον και σε ένα βιομηχανικό μνημείο εθνικής κληρονομιάς. Τα σημερινά ενδιαφέροντα μου κινούνται στα σημεία τομής της διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς και του αστικού σχεδιασμού, καθώς και της ερμηνείας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ανθή Μηλιάδου

MSc Ειδικής Αγωγής

Είμαι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Κρηνίδες Καβάλας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής) και τις μεταπτυχιακές μου στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (MSc in Inclusive and Special Education), Εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια στην εκπαίδευση, σε δημοτικά σχολεία. Τα τελευταία 3 δουλεύω στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Με ενδιαφέρει πολύ η ανάπτυξη του τόπου και οραματίζομαι ένα Πάρκο Φιλίππων προσβάσιμο από όλους.

Αλκμήνη Παπαϊωάννου

Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ., MSc Πολεοδομία & Αστικος Σχεδιασμός T.U.Delft

Ονομάζομαι Αλκμήνη Παπαϊωάννου και είμαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Το 2014 αποφοίτησα από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Πολεοδομία και τον Αστικό Σχεδιασμό στο Technical University of Delft, δίνοντας έμφαση στον «Συμμετοχικό Σχεδιασμό». Εκτός της Αρχιτεκτονικής, ασχολούμαι με τη γραφιστική και την επιμέλεια εντύπων. Υπήρξα Υπεύθυνη Επεξεργασίας του περιοδικού “Atlantis magazine” στο Delft και συμμετείχα σε διεθνείς εκθέσεις. Το πιο πρόσφατο project που έλαβα μέρος είναι το “Raise – Rise – Rose” για την πόλη Ναιβάσα στην Κένυα, το οποίο, τον Ιούνιο του 2016, διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Αστικού Σχεδιασμού των Ηνωμένων Εθνών, με αντικείμενο 9 πόλεις της Κένυας, και τον Οκτώβριο του 2016 παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Habitat III στο Κίτο του Εκουαδόρ.

Αδάμ Μάριος Πασχαλίδης

LL.M. Δικηγόρος Καβάλας & Λουξεμβούργου

Με εξαιρετική χαρά και προσμονή “αγκάλιασα” την προσπάθεια των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” από τα πρώτα τους βήματα. Όντας πτυχιούχος Νομικής με ενδιαφέρον και ειδίκευση σε εξωστρεφή θέματα Διεθνούς Δικαίου, μεριμνώ για την πρόβλεψη και επίλυση σχετικών θεμάτων που ανακύπτουν σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την ομάδα, αλλά όχι μόνο. Προσδοκώ στην πραγματική και πλήρη ανάδειξη και ανάπτυξη του “Πάρκου Φιλίππων”, καθώς και στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μου προς αυτή την κατεύθυνση. Προσκαλώ όσους νέους στη “ψυχή” μοιράζονται το κοινό μας όραμα να μας ακολουθήσουν και να “γευτούν” τον ενθουσιασμό και τη ψυχική ικανοποίηση που το συγκεκριμένο εγχείρημα προσφέρει. Καλώς ή κακώς οι “νέοι” θεωρούνται οι κοινωνοί της ελπίδας. Ώρα να λάβουν δράση…

Αργύρης Πατακάκης

Bsc Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Συμμετέχω στους “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και αυτό που με κάνει να νιώθω μέλος αυτής της “οικογένειας” είναι το όραμα για μια δημιουργική και συνάμα αναπτυξιακή πορεία, αυτή του Πάρκου Φιλίππων, η οποία οδηγεί στην ανάδειξη του κάμπου των Φιλίππων ως κέντρο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας.

Νικολέτα Πετρομελίδη

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός

Είμαι απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2012, συνεργάζομαι με τεχνικό γραφείο στην Καβάλα, τόσο για την κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων, όσο και για την έκδοση οικοδομικών αδειών, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων κλπ. Ασχολούμαι με τον Ψηφιακό Σχεδιασμό (2D, 3D), τις ξένες γλώσσες και την κατασκευή μακέτας (3D model), ενώ παράλληλα έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και εκθέσεις. Επέλεξα να μείνω στη χώρα μου, και δη στην πόλη μου, με σκοπό να την αναδείξω και να αξιοποιήσω τον φυσικό πλούτο που αυτή μας παρέχει, μετατρέποντάς την σε έναν πυρήνα προσέλευσης, που θα αποτελέσει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Κυριακή Σαλβερίδου

Φιλόλογος ΜΑ Classics

Γεννήθηκα στην αρχαία πόλη των Φιλίππων, τις σημερινές Κρηνίδες. Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο της Γένοβας (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus) και στο Ισπανικό Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλασική Φιλολογία). Έχω ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, ως επιμελήτρια των ηλεκτρονικών εκδόσεων Σαΐτα (www.saitapublications.gr) και ως καθηγήτρια Ισπανικών στο MDA Hellas στην Αθήνα, διδάσκοντας σε άτομα με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Σήμερα ζω και εργάζομαι ως φιλόλογος στη γενέτειρά μου και ονειρεύομαι ένα Πάρκο Φιλίππων γεμάτο από φρέσκες εκπαιδευτικές ιδέες και προσεγγίσεις.

Πάρης Τσουρουκίδης

Msc Οικονομικής Επιστήμης

Είμαι γέννημα θρέμμα των Φιλίππων, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Τα ενδιαφέροντά μου εστιάζονται στα ζητήματα της Οικονομικής Ανάπτυξης, Νομισματικής πολιτικής και Τραπεζικής και στα Χρηματοδοτικά εργαλεία Εγχειρημάτων Τοπικής Ανάπτυξης. Συμμετέχω στους “Οψόμεθα εις Φιλίππους” από την γέννηση τους συμβάλλοντας στην τεκμηρίωση του ερευνητικού έργου μέσω της ανάλυσης των οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων του “Πάρκου Φιλίππων”.

Αλεξάνδρα Λαγογιάννη

Φυσικός MSc.,PhD,Post Doc

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και διδακτορικής διατριβής. Το ερευνητικό μου πεδίο είναι η επιστήμη των υλικών, και ειδικεύομαι σε τεχνικές προσομοίωσης μοριακής μηχανικής άμορφων συστημάτων της στερεάς κατάστασης.Προσωρινά διαμένω στην Γερμανία και ανήκω στο ερευνητικό προσωπικό του ICAMS του ερευνητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ (Bochum). Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στην προώθηση του οράματος της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» έξω απο τα σύνορα της χώρας, εφοδιάζοντας με επιστημονικό υλικό από παγκόσμιες επιστημονικές βάσεις δεδομένων/βιβλιοθήκες, παρέχοντας ενημέρωση θέσεων και προγραμμάτων σχετικών με τους Πυλώνες της ομάδας, και, αν αυτό καταστεί δυνατό, τη διοργάνωση επιστημονικών δράσεων και συνεδρίων στην περιοχή των Φιλίππων.

Ιωάννα Καϊτατζοπούλου

Bsc Νομικής, Bsc Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Msc Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισα τις νομικές σπουδές μου στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2013 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, αποκτώντας καθ’ αυτόν τον τρόπο το δεύτερο πανεπιστημιακό μου πτυχίο και άριστη γνώση της Βουλγαρικής Γλώσσας. Από το 2010 ασχολούμαι μάχιμα με την δικηγορία και τις μεταφράσεις εγγράφων στην Αγγλική, Γερμανική, Ισπανική και Βουλγαρική Γλώσσα.

Με τη συμμετοχή μου στην επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» θέλω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ανάδειξη του τόπου μας με κάθε δυνατό τρόπο!

Ελένη Χατζηγεωργίου

BSc στις Θαλάσσιες Επιστήμες και MSc στην Οικολογική Μηχανική και Κλιματική Αλλαγή

Γεννήθηκα στην πόλη της Δράμας το έτος 1989, και από το 2007 και έπειτα άρχισα να ασχολούμαι με τον κλάδο των περιβαλλοντικών επιστημών με εξειδίκευση στον θαλάσσιο χώρο. Παράλληλα, με ενδιαφέρουν δραστηριότητες όπως ποδηλασία, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, και οι δράσεις που αφορούν οικολογικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, μέσα από την επιστημονική ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους" πιστεύω πως θα αντλήσω τόσο γνώσεις που αφορούν τον παραπάνω επιστημονικό τομέα, όσο και στο κομμάτι εύρεσης και αξιοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσω των οποίων θα ανανεώνεται το πνεύμα, θα επιτυγχάνεται συνεχής εξέλιξη του κλάδου επιστημονικών ενεργειών/δράσεων και θα ευνοείται η δημιουργία δημόσιων σχέσεων καθώς και ανταλλαγής ιδεών σε διάφορα γνωστικά πεδία.

Ανδρέας Ξηρός

Δασολόγος - BSc in Forestry and Natural Environment at Aristotle University

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση δασοτεχνικών και υδρονομικών έργων). Έχω ενασχοληθεί με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκα) και έχω εργαστεί στο εθνικό κτηματολόγιο. Γεννήθηκα στην πόλη της Καβάλας το έτος 1992, και από νεαρή ηλικία είχα έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να διασφαλίσω την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά του, καθώς και να την αναδείξω στους συμπολίτες μου. Επιπρόσθετα επιθυμώ να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, τόσο για τον τόπο μου και την ιστορία του, όσο και για το επάγγελμά μου.

Μέσα από τους Οψόμεθα εις Φιλίππους πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω τους στόχους μου, μέσα απο την ομαδικότητα και την συνεργασία με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όνειρο.

Παναγιώτης Τσισινός

Integrated Master Γεωπονίας Α.Π.Θ , MSc Digital Marketing

Είμαι γεωπόνος, κατεύθυνσης φυτικής παραγωγής. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2018 στο Α.Π.Θ. Οι τομείς της Γεωπονίας που μου κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον επιστημονικά, είναι τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και οι βιολογικές καλλιέργειες. Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για να ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό μου με αντικείμενο το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Στόχος μου στο μέλλον είναι να συνδυάσω τα δύο αυτά πτυχία και να ασχοληθώ με το μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων. Πήρα την απόφαση να ενταχθώ στην ομάδα γιατί θεωρώ ότι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για νέους επιστήμονες που προσπαθούν να αποκτήσουν εμπειρία στο αντικείμενο τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο τούς.

Ιωάννης Δερμεντζόγλου

Τραπεζικός υπάλληλος (Σύμβουλος ευπόρων πελατών) Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΑΠ) Πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΑΠ)

Η περιοχή των Φιλίππων παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει μια τεράστια και μακραίωνη ιστορία με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά στοιχεία. Για να αναπτυχθεί, όμως, χρειάζεται, αρχικά, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι γνώστες της τοπικής ιστορίας και των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν.
Η ατομική αλλά και ομαδική εργασία, σε συνδυασμό με την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ή και άλλων ιδιωτικών επενδύσεων, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για την ανάπτυξη, προβολή και προώθηση.
Το επίπεδο ανάπτυξης και βιωσιμότητας του τουρισμού στην περιοχή των Φιλίππων εξαρτάται άμεσα από την προσβασιμότητα, τις πολιτικές προστασίας, διαχείρισης και ορθολογικής χρήσης των τουριστικών πόρων ενώ κάθε φορά που θα επιχειρείται αποτίμηση της τουριστικής ανάπτυξης δεν θα αρκεί να αναφέρουμε τα κλασικά οικονομικά μεγέθη αλλά να συνυπολογίσουμε τις επιδόσεις που αφορούν στην απασχόληση, στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και αναμφισβήτητα στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι παρακάτω άξονες, μπορούν να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της τουριστικής προώθησης των επόμενων χρόνων, όπου μέσα από τον απαραίτητο συντονισμό και συνέργειες θα οδηγήσουν σε τουρισμό δώδεκα μηνών, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής των Φιλίππων:
1) Η διατήρηση της υφιστάμενης προσφοράς
2) Η δημιουργία νέας προσφοράς μέσα από τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού
3) Η διασύνδεση του τριτογενούς με τον πρωτογενή τομέα, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε στοιχεία πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής
4) Η διαμόρφωση καθοριστικών συνεργασιών για την ανάπτυξη της τουριστικής ζήτησης
5) Η υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που προϋποθέτει σημαντικές στρατηγικές μεταρρυθμίσεις και απεμπλοκή από αποσπασματικές ενέργειες, με σαφή και μοναδικό προσανατολισμό στη δημιουργία ισχυρής τουριστικής ταυτότητας.

Γεώργιος Γκαρμπούνης

Γεωπόνος ΑΠΘ, Msc Διαχείριση Αποβλήτων, PhD Candidate

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση αποβλήτων. Μέσα στο 2022 ολοκληρώνω τις διδακτορικές μου σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το διάστημα 1996-1998 εργάστηκα ως γεωπόνος στο Καπνολογικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και στον ΟΠΕΚΕΠΕ (πρώην Οργανισμός Βάμβακος). Από το 1999 μέχρι και σήμερα εργάζομαι σε οργανική θέση ΠΕ Γεωπόνων στον Δήμο Δοξάτου (Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου). Επιπλέον, διδάσκω με επικουρική διδασκαλία, μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχω εκπονήσει πληθώρα μελετών σχετικών με το περιβάλλον και έχω συμμετάσχει και παρουσιάσει εργασίες (σχετικές με τη διαχείριση αποβλήτων) σε διεθνή συνέδρια. Εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχω πολύ μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο δίδυμων αγοριών. Θεωρώ ότι, όποιος κατέχει τη γνώση, έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το μέλλον.

Εμμανουέλα Καμπουρίδου

Bsc Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Α.Π.Θ.

Γεννήθηκα και ζω στην Καβάλα. Σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τις πρώτες επαγγελματικές μου εμπειρίες τις έζησα στη Σικελία, όπου δούλεψα σε ένα μουσικό σχολείο και ένα θεματικό πάρκο-μουσείο αφιερωμένο στην τοπική ιστορία και παράδοση. Εμπνεύστηκα τόσο από την αγάπη που ακόμα έχουν στην αρχαία τους πατρίδα, τη Μεγάλη Ελλάδα, που δεν έβλεπα την ώρα να βρω την ευκαιρία να δείξω την αγάπη αυτή, με έργα, στον δικό μου τόπο αυτή τη φορά.

Παναγιώτης Κυριακίδης

Ιδιοκτήτης Εμπορικής Επιχείρησης

Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Καβάλας, της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, του προγράμματος:
«Διοίκηση Παραγωγικών Μονάδων» με κατεύθυνση το Marketing.
Μαζί με τον αδελφό μου διατηρούμε μία εμπορική επιχείρηση με δύο καταστήματα στην Καβάλα, το ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ και το ΟΙΚΟΣ.
Η αγάπη μου για τον τόπο και τους ανθρώπους του, με οδήγησε να ασχοληθώ από μικρός με τα κοινά. Αυτή τη στιγμή είμαι Πρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων του 6ου Λυκείου Καβάλας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας.

Είμαι ενταγμένος από την πρώτη στιγμή στον Πυλώνα Τουρισμού του Οργανισμού των Οψόμεθα και μεταξύ άλλων με ενδιαφέρει πολύ η ανάδειξη της Αρχαίας Εγνατίας ως τόπος συνάντησης ανθρώπων του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της Θρησκείας.

Με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Τσουρουκίδη, μας συνδέει μία πολύχρονη φιλία και είμαι συνοδοιπόρος στις ιδέες και τα οράματά του.

Κωνσταντίνος Πασβάντης

Τραπεζικός υπάλληλος (Σύμβουλος ευπόρων πελατών) Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΑΠ) Πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΑΠ)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Το 1999 αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης με βαθμό απολυτηρίου: 18,6/11 (Άριστα) και εισήχθη στη σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την οποία αποφοίτησα το 2004 με βαθμό πτυχίου 8,03. Έκτοτε εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και εργάστηκα στο Δημόσιο ως συμβασιούχος (Δασαρχείο Δράμας, Καβάλας και Πάρνηθας) καθώς και στον ιδιωτικό τομέα, σε μελετητικό (μελετητικό γραφείο) και σε εργοληπτικό επίπεδο (μεγάλη εταιρία έργων πρασίνου) ως το τέλος του 2009 για περίπου μία τετραετία. Στο διάστημα αυτό διεύρυνα τις επιστημονικές μου γνώσεις και το 2008 αποφοίτησα από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Δ.Π.Θ. με τίτλο «Αειφορική Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων», κατεύθυνση «Χαρτογράφηση Φυσικού Περιβάλλοντος και Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Δασοτεχνικών Έργων» με βαθμό Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης: 10 (Άριστα). Από τις αρχές του 2010 δραστηριοποιούμαι ως ιδιώτης ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής, στην εκπόνηση δασικών, φυτοτεχνικής διαμόρφωσης και περιβαλλοντικών μελετών, έχοντας ήδη εκπονήσει πλήθος μελετών.

Μάρθα Σεϊτανίδου

Αρχιτέκτων Μηχανικός Δ.Π.Θ., MSc Πολεοδομία & Αστικός Σχεδιασμός T.U.Eindhoven

Ονομάζομαι Μάρθα Σεϊτανίδου και είμαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Πολεοδόμος. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολεοδομία και τον Αστικό Σχεδιασμό από το Technical University of Eindhoven. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Ολλανδία, όπου ασχολούμαι με σχεδιαστικές προτάσεις οι οποίες, εφαρμόζοντας πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, στοχεύουν στην βελτίωση και ανάδειξη του δημόσιου χώρου.

Νίκος Χρυσανίδης

Ιδιοκτήτης Εμπορικής Επιχείρησης

Είμαι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στη Διαχείριση Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Για τις ανάγκες των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην Αγγλία ερεύνησα τις αντιλήψεις των επιχειρηματιών της Καβάλας για τις οικονομικές επιπτώσεις του Τουρισμού Κρουαζιέρας στην πόλη. Η έρευνά μου δημοσιεύθηκε τον Μάϊο του 2015 και απέσπασε το 2ο βραβείο στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού ISCONTOUR που διεξήχθη στο Salzburg της Αυστρίας. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στη ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων, είμαι υπεύθυνος για τη διαχείριση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στη Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Παραλία Φωλιάς Παγγαίου. Στο παρελθόν έχω, επίσης, εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Εγγραφές

Γίνε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και ωφέλησε τον τόπο σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως έρευνα, εργασία, εθελοντική συνεισφορά κ.α. Οι τόποι που ανθίζουν είναι αυτοί που ανακτούν την ιστορική, πολιτιστική, αρχιτεκτονική κληρονομιά τους και βρίσκουν την ταυτότητα τους, την ψυχή και το πνεύμα τους και σε αυτό καλούμαστε να συμμετέχουμε σαν πολίτες και επιστήμονες, διαμορφώνοντας το παρόν και το μέλλον μας.

Εγγραφή Μέλους
Εγγραφή Εθελοντή
Έρευνα

Εγγραφές

Γίνε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και ωφέλησε τον τόπο σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως έρευνα, εργασία, εθελοντική συνεισφορά κ.α. Οι τόποι που ανθίζουν είναι αυτοί που ανακτούν την ιστορική, πολιτιστική, αρχιτεκτονική κληρονομιά τους και βρίσκουν την ταυτότητα τους, την ψυχή και το πνεύμα τους και σε αυτό καλούμαστε να συμμετέχουμε σαν πολίτες και επιστήμονες, διαμορφώνοντας το παρόν και το μέλλον μας.

Εγγραφή Μέλους
Εγγραφή Εθελοντή
Έρευνα

Εγγραφές

Γίνε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και ωφέλησε τον τόπο σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως έρευνα, εργασία, εθελοντική συνεισφορά κ.α. Οι τόποι που ανθίζουν είναι αυτοί που ανακτούν την ιστορική, πολιτιστική, αρχιτεκτονική κληρονομιά τους και βρίσκουν την ταυτότητα τους, την ψυχή και το πνεύμα τους και σε αυτό καλούμαστε να συμμετέχουμε σαν πολίτες και επιστήμονες, διαμορφώνοντας το παρόν και το μέλλον μας.

Εγγραφή Μέλους
Εγγραφή Εθελοντή
Έρευνα

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από όλα τα διαθέσιμα μέσα που σας παρέχουμε, όπως τις φόρμες επικοινωνίας, τα κοινωνικά δίκτυα, τα email και τα τηλέφωνα μας. Η ομάδα είναι «ανοιχτή» και σας περιμένει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινώνησε με την επιστημονική ομάδα

Επικοινωνία

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγράψου στην Eπιστημονική Oμάδα

Εγγραφή