Τα αρχαιολογικά ευρήματα
Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στη Δράμα. Έτσι επαληθεύεται, ότι η Δράμα αποτελούσε αποικία και τμήμα της χώρας των Φιλίππων κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής.
Ένας σταδιοδείκτης που είχε βρεθεί στο Καλαμπάκι, αποδεικνύει ότι η αρχαία Εγνατία περνούσε από εκεί. Αυτό σημαίνει ότι ο κάμπος της Δράμας συνέδεε τους δύο ιστορικούς πόλους, των Φιλίππων και της Αμφίπολης.
Πάτησε εδώ για να διαβάσεις το άρθρο για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στη Δράμα.
Πάτησε εδώ για να διαβάσεις για τον σταδιοδείκτη που βρέθηκε στο Καλαμπάκι.
Το όραμα
Όλες αυτές οι ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν το όραμα, τον σχεδιασμό και την εργασία της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”. Η περιοχή που σήμερα ονομάζουμε “Πάρκο Φιλίππων”, αποδεικνύεται ότι ανέκαθεν αποτελούσε ενιαία περιοχή, άρρηκτα συνδεδεμένη, κοινωνικά, ιστορικά, οικονομικά.
Ο στόχος
Δημιουργώντας δίκτυα φιλίας ανάμεσα στις κοινωνίες, τους επαγγελματίες και τους φορείς που απαρτίζουν τους επτά δήμους, όπου απλώνεται ο κάμπος της Δράμας, ο οργανισμός μας στοχεύει στη δημιουργία ενός πρότυπου Ολιστικού Μοντέλου Ανάπτυξης. Ένα πρότυπο Ολιστικό Μοντέλο Ανάπτυξης, το οποίο θα μετατρέψει το πανάρχαιο φυσικό αγροτοπολιτιστικό περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, της πεδιάδας των Φιλίππων, σε έναν προορισμό Αριστείας, με παγκόσμια ακτινοβολία – με την ονομασία «Πάρκο Φιλίππων».
Ίσως σε ενδιαφέρει
Διάβασε εδώ για την αποξήρανση της λίμνης Πρασιάδας στη θέση της οποίας βρίσκεται σήμερα ο κάμπος της Δράμας.