ΝΕΑ

Πάρκο Φιλίππων – Πρασιάδα λίμνη

By 6 Μαΐου, 202211 Μαΐου, 2022No Comments

Με αφορμή το άρθρο για την αποξήρανση της λίμνης Πρασιάδας επιβεβαιώνεται το μακροπρόθεσμο όραμα της Επιστημονικής Ομάδας ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, ο ολιστικός σχεδιασμός «Πάρκο Φιλίππων».

Για να διαβάσετε το άρθρο για τη λίμνη Πρασιάδα πατήστε εδώ

«Πάρκο Φιλίππων» – Το όραμα

Ως Πάρκο Φιλίππων, χαρακτηρίζεται ο φυσικός υποδοχέας 8.500 χρόνων ιστορίας και πολιτισμού των ανθρώπων του πολιτιστικού τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολής. Ανάμεσα στα βουνά του Παγγαίου, του Φαλακρού, του Μενοικίου και του Συμβόλου, εκεί όπου παλιά υπήρχε η λίμνη Πρασιάδα, σήμερα βρίσκεται ο εύφορος κάμπος της Δράμας. Η εν λόγω περιοχή, άλλοτε ιστορικά πάμπλουτη, με μοναδικά παγκόσμια πλεονεκτήματα, απέδειξε πως άντεξε 8.500 χρόνια, φιλοξενώντας ανά τους αιώνες τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, αυτές που γράφτηκαν στην ιστορία και κάνουν τούτο τον τόπο ξεχωριστό.

Έτσι, οι νέοι της Επιστημονικής Ομάδας με αγώνες πολλών χρόνων θέλουν να κάνουν γνωστό τοις πάσι, πως οι αγροτικές περιοχές των τριών νομών, δεν αποτελούσαν, ούτε αποτελούν μέρη, αλλά συγκροτούν μια ενιαία περιοχή, ιστό της κοινωνίας μας και παλμό της οικονομίας μας.

πάρκο φιλίππων

Ο στόχος

Η δημιουργία και υλοποίηση ενός πρότυπου Ολιστικού Μοντέλου Ανάπτυξης για την από κοινού οικοδόμηση του μέλλοντος των επτά Δήμων αφορά στην ενοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολής κάτω από μια κοινή ταυτότητα (brand), στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής, δράσεων και επενδύσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή αυτού του αγροτο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, σε έναν προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας.


Ίσως σε ενδιαφέρει

Διάβάσε εδώ περισσότερα για τον σχεδιασμό και την πρόταση ανάπλασης στα κανάλια του Τυρφώνα Φιλίππων και τη σύνδεση της κοινωνίας με το αγροτικό περιβάλλον. Της Φωτεινής Καταβελάκη, μέλος των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Παρακολούθησε τη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας μας Χ. Τσουρουκίδης και ο Υπεύθυνος του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος Θ. Αμπελίδης, στην εκπομπή “Ένα με τη γη” στο ENA Channel για τα Τενάγη των Φιλίππων.

Leave a Reply