ΝΕΑ

Οι Οψόμεθα στο ENA Channel – Στο επίκεντρο τα Τενάγη των Φιλίππων

By 20 Απριλίου, 2022No Comments

Την Παρασκευή 8 Απριλίου παραχωρήθηκε συνέντευξη στην εκπομπή “Ένα με την γη” και τον δημοσιογράφο Απόστολο Ατζεμιδάκη, στο ΕΝΑ Channel, από τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη και τον Υπεύθυνο του Πυλώνα Αγροτοπεριβάλλοντος κ. Θόδωρο Αμπελίδη.


Το “Πάρκο Φιλίππων” και ειδικότερα τα Τενάγη Φιλίππων αποτέλεσαν κύριο αντικείμενο της συνέντευξης, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα αναφορικά με τη γενικότερη δραστηριότητα του οργανισμού.

Πλημμυρισμένες εκτάσεις στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων του νομού Καβάλας (22-02-2010)

Ο Πρόεδρος και ο κ. Αμπελίδης μίλησαν για τα προβλήματα της περιοχής και τις δράσεις της επιστημονικής ομάδας με στόχο την επίλυσή τους.

Μάλιστα, ο κ. Αμπελίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση ενημέρωσης αγροτών του Δήμου Δοξάτου, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και αφορά την ενημέρωση για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη διαχείριση των κενών φυτοπροστατευτικών δοχείων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών, των αγροτών, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ελκυστικότητα καθώς και η επισκεψιμότητα της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα σπάνια είδη ιχθυοπανίδας που φιλοξενεί η περιοχή και χρήζουν προστασίας.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Leave a Reply