ΝΕΑ

Αποδοχή αποτελεσμάτων για το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

By 6 Ιουνίου, 2019No Comments

Με μεγάλη χαρά, χθες ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, παρέλαβε τα αποτελέσματα για το έργο της ομάδας με τίτλο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Μετά από εντατική εργασία της Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε συνεργασία με τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, το έργο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, με την στήριξη του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το CLLD/LEADER της Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. – Kavala Development Agency.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην διοργάνωση ενός υπαίθριου συμποσίου σύγχρονης τέχνης με καλλιτέχνες από όλη την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων και τοποθεσία υλοποίησης την περιβάλλουσα περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων (Unesco World Heritage Site). Η διάρκεια του ορίζεται σε επτά ημέρες, κατά τις οποίες οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα δημιουργούν τα έργα τους υπαιθρίως, τα οποία μετά το τέλος θα κοσμίσουν την περιοχή.

Στόχος του είναι να αναδείξει τους τοπικούς καλλιτέχνες μέσα από την καλλιτεχνική αποτύπωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού τοπίου των Αρχαίων Φιλίππων και του Κάμπου των Φιλίππων.

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη που εργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτή τη πρόταση καθώς και στους φορείς που την υποστήριξαν και την ανέδειξαν. Αναλυτική ανακοίνωση θα βγει σύντομα στην ιστοσελίδας μας

Leave a Reply