ΝΕΑ

Οι ΟΨΟΜΕΘΑ στην Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου

By 28 Φεβρουαρίου, 2023No Comments

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, μέλη της Επιστημονικής Ομάδας των Οψόμεθα, παρευρέθηκαν στο ξενοδοχείο Lucy Hotel Kavala σε μια μέρα τουριστικής σύμπραξης για την Καβάλα και την Θάσο, με στόχο την ένωση δυνάμεων και πόρων ώστε να τεθεί η ανάδειξη και η προώθηση της τουριστικής ταυτότητας των δύο προορισμών στο επίκεντρο.

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Fraport Greece, η AEGEAN και η Marketing Greece.

Μια κοντινή απόδραση από την Καβάλα στο ανεξερεύνητο Παγγαίο Όρος-Discover Greece

Η παρουσία των ΟΨΟΜΕΘΑ ακολούθησε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, κ. Μιτζάλη Αντώνη.

Στην παρουσίαση της ομάδας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των προτάσεων, όπως προκύπτουν μέσα από την μελέτη του “Master Plan ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ“. Επισημάνθηκε η σημασία για στοχευμένη και βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη με στόχο την μετατροπή ενός αγροτο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασία, όπως είναι τα Τενάγη των Φιλίππων και οι Παρατενάγειες περιοχές, σε ένα προορισμό με παγκόσμια ακτινοβολία.

“Ο πλούτος που έχουμε για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, δεν είναι άλλος από τον πολιτισμό του”.

Με την φράση αυτή προλόγισε την τοποθέτησή της, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του οργανισμού, κ. Γεσθημανή Τσουρουκίδου , συνοψίζοντας την πρόταση των ΟΨΟΜΕΘΑ για την ανάδειξη της περιοχής.

 

O πλούτος των χειροτεχνιών, τα δημοφιλή τοπικά προϊόντα της Θάσου, η παράδοση και κουλτούρα των κατοίκων του νησιού βρίσκονται σε πρώτο πλάνο αποτυπώνοντας το έντονο στοιχείο αυθεντικότητας του προορισμού και αναδεικνύοντας την πολιτιστική του αξία“.– Discover Greece

Leave a Reply