ΝΕΑ

Με το βλέμα στο μέλλον και αποσκευή το παρελθόν

By 16 Φεβρουαρίου, 2023No Comments

“Μεθύστε με το αθάνατο κρασί…. της προσφοράς και της δημιουργικότητας των Οψόμεθα”. Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία κάλεσε μέλη, συνεργάτες και προσκεκλημένους ο πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, στο καλωσόρισμά του.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον απολογισμό της 5ετίας και τον προγραμματισμό της επερχόμενης, πραγματοποιήθαποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για την καρποφορία της νέας δημιουργικής 5ετίας των ΟΨΟΜΕΘΑ.

Το κτήμα Nico Lazaridi φιλοξένησε την διπλή κοπή πίτας για τους ΟΨΟΜΕΘΑ. Μια πρωτοχρονιάτικης όπως είθισται για την νέα χρονιά και μια επετειακή για την συμπλήρωση της πρώτης 5ετίας ύπαρξης και δράσεων ως ΑΜΚΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Αναπτυξιακές εταιρείες, τα τοπικά ΜΜΕ, δημιουργικοί και επαγγελματικοί φορείς και πλήθος συνεργατών, χορηγών, εθελοντών  και καλλιτεχνών από τα έργα Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, Brevet Philippi, Αγροτικό Καλάθι “Πάρκου Φιλίππων”, Βολτάρουμε ηλεκτρικά και Climate Fresk.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συγκρότησης-λειτουργίας-δράσεων των Οψόμεθα, της 5ετία που κύλησε, με όραμα την Υπερτοπική Κοινωνική Συνοχή, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Ανάδειξη και Συμμετοχή των Τοπικών Κοινωνιών και της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, βασισμένων στους 3 Πυλώνες: Αγροτοπεριβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός. Με κορωνίδα ασφαλώς, τον σχεδιασμό, τη προβολή και δρομολόγηση του οραματικού και ολιστικού αναπτυξιακού σχεδιασμού  “Πάρκο Φιλίππων”.

Ένα σχεδιασμό πνοής, που αφορά και επηρεάζει 2 Περιφέρειες, 3 Νομούς, 8 Δήμους, και συνολικά 114 χωριά μας! 

Ακολούθησε ο οργανωτικός και λειτουργικός προγραμματισμός για την νέα Φιλόδοξη 5ετία. Αιχμή του δόρατος η νέα δράση για την κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα εμπειριών και γνώσεων, για την καταγραφή του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων”, ως καινοτόμο και “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”.

Με τον τρόπο αυτό οι ΟΨΟΜΕΘΑ κάνουν πράξη την δέσμευσή τους για την μεταφορά τεχνογωνσίας και την δημιουργία Αξίας για όλους!

Ενισχύοντας την εξαγγελία της ανάδειξης του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων” σε “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”, ο υποστηρικτής των ΟΨΟΜΕΘΑ Γιώργος Βλάχος, μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, ανακοίνωσε την στήριξη του ΚΕΜΕΛ για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της  δράσης αυτής με μεντορεία, από εξειδικευμένα μέλη του ως Μέντορες.

Νίκος Σταγγίδης- σημαντικά τοπόσημα των επτά δήμων του Πάρκου Φιλίππων.

Ξενάγηση από την υπέροχη Ομάδα Στελεχών του Κτήματος Λαζαρίδη, που συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία τριών κρασιών (Chateau Nico Lazaridi Λευκό, Μαύρο Πρόβατο Ροζέ και Chateau Nico Lazaridi Ερυθρό), πλούσιο μπουφέ εδεσμάτων και μουσική.

Τέλος, θα θέλαμε να αποδώσουμε ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μας: ΚΕΜΕΛ/ Mantility/ KavalaPost / MagicView/ Φάρμα Παπαμαρίνου/ Methexis/ Tooman/ Kavala Portal/ STAR Β.Ελλάδος/ TanoFineArts/ Nekubi/ Ιωάννη Μαγδαλασίδη