ΝΕΑ

Διαβουλεύσεις για το διατοπικό έργο “Πάρκο Φιλίππων”

By 14 Νοεμβρίου, 202221 Νοεμβρίου, 2022No Comments

Ο οργανισμός της ΑΜΚΕ “Οψόμεθα Εις Φιλίππους” ευχαριστεί τις Αναπτυξιακές Εταιρείες Καβάλας-Δράμας-Σερρών και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την υιοθέτηση και επιβράβευση του έργου των #Οψόμεθα με τίτλο “Πάρκο Φιλίππων” στην τριήμερη διαβούλευση σε Δράμα, Σέρρες και Καβάλα. Μέσα σ’ ένα κλίμα ειλικρινούς αλληλογνωριμίας και κατανόησης διεξήχθησαν οι συζητήσεις με τοπικούς φορείς για την συνέχιση της ολοκλήρωσης ενός ονείρου που αντλεί τις δυνάμεις του από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, έναν τόπο που με την παρουσία του ανθρώπου δημιουργήθηκε μοναδικός πολιτισμός.

Στιγμιότυπο από την διαβούλευση στο Επιμελητήριο Καβάλας

Μέσα από την σύμπραξη των Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων και την συμμετοχή των Αναπτυξιακών Εταιρειών του τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολης θα προσφέρονται κοινά τουριστικά «πακέτα» στους επισκέπτες, που θα γνωρίσουν ευρύτερα την περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε, και από την επιστημονική ομάδα του ομώνυμου διατοπικού έργου (αποτελούμενη από την κα Παρασκευή Τατούλη, την κα Γεωργία Ζούνη και τον κ. Σωτήρη Βαρελά, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς) η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση του Πάρκου Φιλίππων χαίρει αρτιότητας και ωριμότητας, γεγονός που δικαιώνει τον πολυετή αγώνα των τοπικών νέων επιστημόνων της ομάδας μας. Η δικαίωση όμως αυτή θα επαληθευθεί όταν δημιουργηθεί η δυνατότητα συνεργασίας όλων των δημιουργικών φορέων και των οκτώ Δήμων, των τριών Νομών και δύο Περιφερειών ενώνοντας όλες τις τοπικές δυνάμεις με τις τρεις αναπτυξιακές, για την συντομότερη υλοποίηση και φυσικά απορρόφηση κονδυλίων ώστε το #ΠάρκοΦιλίππων να γίνει πραγματικότητα δικαιώνοντας τον κοινωνικό αγώνα όλων μας.

__________

Το έργο Διατοπικής Συνεργασίας «Πάρκο Φιλίππων» που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Υπομέτρου 19.3 των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ν. Καβάλας, Ν. Δράμας και Ν. Σερρών και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

opsometha #philippipark #parkphilippi #kavala #drama #serres #CLLD_LEADER #Πάρκο_Φιλίππων #Διαβουλεύσεις #Διατοπικά

Leave a Reply