ΝΕΑ

Ο αθλητικός τουρισμός στο επίκεντρο του συνεδρίου της Philoxenia 2022

By 21 Νοεμβρίου, 202222 Νοεμβρίου, 2022No Comments

Οι Οψόμεθα βρέθηκαν στην 37η Philoxenia 2022 📍ΔΕΘ, καλεσμένοι στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ. H επιστημονική ομάδα ήταν εκεί για να ενημερώσει για τις τρέχουσες δράσεις των πεζοπορικών βιωματικών διαδρομών επί της αρχαίας Εγνατίας Οδού – Via Egnatia τις οποίες αναπτύσει από το 2016. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για τον Ημιμαραθώνιο “Στα βήματα του Απ. Παύλου” και τα τουριστικά πακέτα του Πάρκου Φιλίππων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνέδριο αφιερωμένο στις διάφορες μορφές του αθλητικού τουρισμού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται δυναμικά τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας.

Φραγκάκης: 1,8 δισ. δολάρια θα φτάσει ο κύκλος εργασιών του αθλητικού τουρισμού διεθνώς

Στο συνέδριο μίλησαν εξειδικευμένοι ομιλητές του τομέα του τουρισμού και του αθλητικού τουρισμού ειδικότερα, ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών διεθνώς του αθλητικού τουρισμού θα φτάσει τα 1,8 δισ. δολάρια το 2030, έναντι ενός δισ. Ευρώ σήμερα.

Τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι διοργανώσεις αθλητικών δράσεων για την προβολή της χώρας μας και περιοχών όχι τόσο αναγνωρισμένων στο ευρύ κοινό, δίνοντας ως παράδειγμα τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας προβλήθηκε σε 28 τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο (το κόστος αυτής της προβολής εάν πληρωνόταν θα αποτελούσε ένα μέγεθος της τάξης των 17 εκατ. ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας είναι το 1ο πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός στον κόσμο (3,5 δισ.).

Τζήκας: Η παγκόσμια τάση συνδυάζει τα αθλητικά γεγονότα με τον τουρισμό.

O Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι η παγκόσμια τάση συνδυάζει τα αθλητικά γεγονότα με τον τουρισμό και ότι είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνουμε πολλούς αγώνες κατά την διάρκεια του έτους ώστε ο αθλητισμός να μπαίνει όλο και περισσότερο στην ζωή μας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης στρογγυλής τράπεζας του συνεδρίου με θέμα “Καλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης και καινοτομίας στον αθλητικό τουρισμό”, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κος Σωτήρης Κυρανάκος, τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι σημαντικό μέρος της κοινωνικής εκπαίδευσης. Σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού συμμετέχουν στον μαραθώνιο της Αθήνας με τις ομάδες που δημιουργούν με τους εργαζόμενους τους. Πολλές από αυτές συνδυάζουν την διεξαγωγή κάποιου συνεδρίου ή ταξίδια bonding με αποτέλεσμα να παραμένουν στην χώρα περισσότερες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, το 30% κάνουν αθλητικό τουρισμό.

Το μέλος μας και υπεύθυνη επικοινωνίας του Brevet Philippi, Μαργαρίτα Κελέσογλου, παρακολούθησε το συνέδριο αθλητικού τουρισμού και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με “σημειώσεις” για την διάνθιση της μεγάλης ποδηλατικής διοργάνωσης στο Πάρκο Φιλίππων που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Άλλωστε έτσι συμβαίνει με τις δρομικές διοργανώσεις, κάθε “βήμα” που γίνεται πηγαίνει μόνο μπροστά. #brevetphilippi2023

Leave a Reply