ΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

12η Εκπαιδευτική Εκδρομή Οψόμεθα στο Δήμο Δοξάτου

By 6 Δεκεμβρίου, 2017No Comments

Αυτόν το μήνα η “Επιστημονική Ομάδα ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ” σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας θα επισκεφτεί το Δήμο Δοξάτου στη μνήμη του αείμνηστου Τάσου Καρκαντζέλη. Στην πανέμορφη και «ηρωική» κωμόπολη του Δοξάτου κλείνουμε τις εκδρομές του 2017.

Θα σεργιανίσουμε στους δρόμους και θα θαυμάσουμε τα αξιόλογα αρχοντόσπιτα των πλούσιων καπνεμπόρων του Δοξάτου. Θα μάθουμε για την ιστορία και τις μεγάλες καταστροφές. Θα βρεθούμε σε φιλόξενες αυλές και θα συναντήσουμε χαμογελαστούς ανθρώπους. Θα δοκιμάσουμε νέα προϊόντα και τέλος θα αναπολήσουμε με συγκίνηση την θερμότητα και την αγάπη του αείμνηστου φίλου Τάσου, που στην μνήμη του είναι αφιερωμένη αυτή η ημέρα.

Ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να κρατάμε ομπρέλες και με την διάθεση και γιορτινή και ανεβασμένη ξεκινάμε. Μαζί μας θα είναι η αρχιτέκτονας κα Βέρα Θασίτη, ο πολιτικός μηχανικός κος Γιώργος Βογιατζής, οι συνταξιούχες καθηγήτριες κυρίες Μαρία Στυλίδου και Ξανθή Καρκαντζέλη, που θα μας προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ενώ ο δ/ντής του Δημοτικού θα ανοίξει το σχολείο για μας & θα μας ξεναγήσει στα μυστικά του. Ο κ.Κώστας Χατζησπάσος, ο κ.Αγαμέμνων Γιαννάκης, η κ.Κατερίνα Παμπούκα, η κ.Φωφώ Μπρέσκα, η κ. Φωτεινή Βογιατζή θα είναι κάποιοι που θα μας υποδεχθούν στις αυλές και στα σπιτικά τους. Στο τέλος όσοι επιθυμούν, θα γίνει μία επίσκεψη τιμής στο πατρικό σπίτι του Τάσου Καρκαντζέλη. Οι οικείοι του, η μητέρα του και η αδερφή του, επιθυμούν να μας δεχθούν.

Σημείο Συνάντησης: Στην είσοδο του Δοξάτου από την μεριά που μπαίνει το λεωφορείο όταν έρχεται από Καβάλα στον κεντρικό δρόμο (στο ύψος της ταβέρνας του Βαή)
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.00

Πρόγραμμα Εκδρομής

10:00π.μ. ραντεβού και σημείο εκκίνησης στην είσοδο του Δοξάτου από την μεριά που μπαίνει το λεωφορείο όταν έρχεται από Καβάλα στον κεντρικό δρόμο (στο ύψος της ταβέρνας του Βαή) .

10:15-10:45 επισκεπτόμαστε, ενημερωνόμαστε και δοκιμάζουμε τα προϊόντα της εταιρείας Δραμινή μπύρα «Johnnie΄s Beer» του κ.Ετόγλου Ιωάννη, που έχει έδρα το Δοξάτο.

10:45-11:15 Συνεχίζουμε στον κεντρικό δρόμο και ανταμώνουμε τα δύο πρώτα «υπέροχα» σπίτια. Τύπου Μακεδονικού το πρώτο και στην συνέχεια το αρχοντικό της οικογένειας Ζιγγίλη.

11:15 – 12:00 Ανηφορική πορεία με τα πόδια από μη κεντρικούς δρόμους προς το Δημοτικό σχολείο όπου μας δίνεται η δυνατότητα να θαυμάσουμε διάφορα σπίτια και την αρχιτεκτονική τους (όπως το σπίτι και το καπνομάγαζο της οικογένειας Παμπούκα, τα σπίτια των αδερφών Σουγγιά (νυν Τσιγγίζη & Μπρέσκα)

12:00 – 13:00 Δημοτικό Σχολείο. Καφές και δυνατότητα παρουσίασης με projector φωτογραφιών σπιτιών και λεπτομερειών διακοσμητικών από εργασίες των κυριών Στυλίδου & Καρκαντζέλη.

13:00-13:30 Κατηφορίζουμε τον κεντρικό δρόμο και βλέπουμε τα ιδιαίτερα κτίσματα (αρχοντικά Χατζηνάκου και Χατζησπάσου, οικία Γιαννάκη). Κατάληξη της κατηφορικής διαδρομής το προαύλιο του παλαιού Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Δοξάτου.

13:30 – 14:30 Επιβίβαση στα αυτοκίνητα και πηγαίνουμε στην γέφυρα που ενώνει το Δοξάτο με τον συνοικισμό «Τσάϊ Μαλισί». Έχει κατεβεί πολύ νερό και ο ξεροχείμαρρος γέμισε. Είναι μία ευκαιρία να δούμε μία ακόμη εντυπωσιακή εικόνα της φύσης του πάρκου Φιλίππων.

15:00 Ακολουθώντας το δρόμο θα περάσουμε από μέσα από τον συνοικισμό και στην συνέχεια από την μεγάλη γέφυρα του κεντρικού δρόμου θα μπούμε ξανά στο Δοξάτο από τον Δρόμο προς το Δημαρχείο. Εκεί θα τελειώσει η εκδρομή μας.

Υπεύθυνοι εκδρομής:
Αριστοτέλης Μουλιστάνος, τηλ: 6942651193
Ζωή Μυλοθροπούλου, τηλ: 6944222990

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοξάτου θα έχει μεσημεριανό γλέντι με φαγητό κόστους 18ευρώ το άτομο, στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος. Όσοι επιθυμείτε να παραβρεθείτε μετά το πέρας της εκδρομής επικοινωνήστε με τον Αριστοτέλη Μουλιστάνο υπεύθυνο της εκδρομής στο τηλέφωνο 6942651193

Leave a Reply