ΔΡΑΣΕΙΣΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

11η εκδρομή με τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”: Παλαιά Καβάλα, “Δρόμος του Νερού”

By 15 Νοεμβρίου, 2017No Comments

Καλημέρα σε όλους τους συνδρομητές και φίλους του Πάρκου Φιλίππων,

Έφτασε η στιγμή για την ενδέκατη στη σειρά εκδρομή της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε συνεργασία με το “Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας”.

Μετά απο δύο επισκέψεις στο Δήμο Καβάλας, σειρά έχει η τρίτη και τελευταία στην Παλαιά Καβάλα και συγκεκριμένα στο μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας αλλά και στις εντυπωσιακές βραχογραφίες της.

Η ημερήσια εκδρομή, θα έχει ως σημείο αφετηρίας το μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας, μια πραγματική όαση που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς. Απέχει μόλις 15 χλμ. από την πόλη της Καβάλας και πρόκειται για μια διαδρομή 2,8 χιλιομέτρων κατά μήκος του ρέματος του χωριού. Σε μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές της φύσης, θα αντικρίσουμε απόκρημνα βράχια, μικρές σπηλιές και κρυστάλλινα νερά και θα μαγευτούμε από την άγρια ομορφιά ενός πλατανώνα μοναδικού για την περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελούν τα ερείπια εγκαταλελειμμένων νερόμυλων, που βρίσκονται καλά κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση και μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής στον τόπο αυτό από παλαιότερα χρόνια. Τέλος, θα βρεθούμε μπροστά σε έναν μοναδικό καταρράκτη που πέφτει από ύψος δώδεκα μέτρων περίπου, δημιουργώντας δυο εντυπωσιακές βάθρες.

Η Παλαιά Καβάλα –πέραν της φυσικής της ομορφιάς- είναι ένας τόπος με μεγάλο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον λόγω του πλούσιου ορυκτού της πλούτου. Έτσι λοιπόν, στην εκδρομή αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις βραχογραφίες της, που αποτελούν παραστάσεις ανθρώπων, ζώων και άλλων πραγμάτων και βρίσκονται χαραγμένες πάνω σε επίπεδες επιφάνειες βράχων. Οι βραχογραφίες , που τοποθετούνται μεταξύ της εποχής χαλκού και σιδήρου, αποτελούν ένα εύρημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς για πολλούς αποτελούν τις πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Σημείο Συνάντησης: Κεντρική πλατεία Παλαιάς Καβάλας
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ.

Leave a Reply