ΝΕΑ

1η συνάντηση δημάρχων Πάρκου Φιλίππων

By 28 Ιανουαρίου, 2020No Comments

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, έγινε μια πολύ σημαντική συνάντηση των 7 δημάρχων του Πάρκου Φιλίππων με κύριο θέμα συζήτησης «Τους τρόπους συνεργασίας και κοινής δράσης για την ανάπτυξη του «Πάρκου Φιλίππων». Η συνάντηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη, ο οποίος μετά την δημιουργία της Στρατηγικής Μελέτης Σκοπιμότητας “Πάρκο Φιλίππων” από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, προχώρησε στο επόμενο βήμα της πρόσκλησης και συντονισμού των δήμων του Πάρκου Φιλίππων σε ένα κοινό τραπέζι συνομιλίας.

Στην συνάντηση προσκλήθηκαν οι δήμαρχοι Αμφίπολης, Δοξάτου, Δράμας, Παγγαίου, Προσοτσάνης & Νέας Ζίχνης, κατά την οποία η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» παρουσίασε την εξέλιξη του Πάρκου Φιλίππων από το 2015 έως 2019 και τόνισε την σημαντικότητα του masterplan και της χωροταξικής μελέτης για την περιοχή.

Μετά τη παρουσίαση και την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του “Πάρκου Φιλίππων” οι δήμαρχοι εξέθεσαν την άποψη τους κάνοντας ο καθένας την δική του τοποθέτηση με προτάσεις για κοινούς τρόπους δράσης και επιχειρησιακής λειτουργίας. Γενικής αποδοχής είχαν οι προτάσεις για κοινό διαπεριφερειακό φορέα, για την μελέτη και μετατροπή της Στρατηγικής Μελέτης Σκοπιμότητας σε ένα κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, την διεκδίκηση κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων και την εμπλοκή της Επιστημονικής Ομάδας ως συμβουλευτικό και καθοδηγητικό φορέα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε την Στρατηγική Μελέτη Σκοπιμότητας εδώ.

Leave a Reply