ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Χαρτογραφία-Προσανατολισμός”

By 10 Νοεμβρίου, 2017No Comments

Με την παρουσία εκπαιδευτικών, εκπροσώπων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και γονέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, στο Urban Center στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Χαρτογραφία και Προσανατολισμός σε Δομημένο και Φυσικό Περιβάλλον”, το οποίο έχει εκπονήσει η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, η επικεφαλής του προγράμματος Μαρία Τσακαλίδου και ο ειδικός επί της χαρτογραφίας (και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας) Δημήτρης Χατζηγεωργίου καλωσόρισαν τους παριστάμενους και ανέλαβαν τη μύησή τους στο φανταστικό κόσμο της χαρτογραφίας και του προσανατολισμού (ή “Orienteering”, όπως ονομάζεται στα αγγλικά).

Αμφότεροι εστίασαν στα μέσα και στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά σεμινάρια χαρτογραφίας-προσανατολισμού θα μεταλαμπαδεύσουν τα όσα έμαθαν από τον κ. Χατζηγεωργίου στα δημοτικά σχολεία του Πάρκου Φιλίππων, και υπογράμμισαν ότι οι μαθητές ηλικίας 7-12 ετών (στους οποίους απευθύνεται η δράση) θα ωφεληθούν πολλαπλά από την ένταξή τους σε αυτό το πρόγραμμα -όχι μόνο σε επίπεδο παιδαγώγησης και διεύρυνσης των γνώσεών τους αλλά και σε επίπεδο εξάσκησης και φυσικής αναζωογόνησης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα χαρτογραφίας και προσανατολισμού και δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν με τη σειρά τους ό,τι είναι δυνατόν για την ένταξη περισσότερων σχολείων στην εν λόγω δράση.

Η διοίκηση και τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” ευχαριστούν θερμά τόσο όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος “Χαρτογραφία και Προσανατολισμός” όσο και τον δήμο Καβάλας για την παραχώρηση της Δημοτικής Καπναποθήκης για τους σκοπούς της παρουσίασης.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση

Leave a Reply