ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ;

Το σχέδιο «Πάρκο Φιλίππων» αφορά στην ενοποίηση και ανάδειξη της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής κάτω από μια κοινή ταυτότητα (brand), στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής, δράσεων και επενδύσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή αυτού του αγροτο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, σε έναν προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Ως Πάρκο Φιλίππων, χαρακτηρίζεται ο φυσικός υποδοχέας 8.000 χρόνων της ιστορίας των ανθρώπων της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής. Ανάμεσα στα βουνά του Παγγαίου, του Φαλακρού, του Μενοικίου και του Συμβόλου, εκεί όπου παλιά υπήρχε η λίμνη Πρασιάδα, σήμερα βρίσκεται ο εύφορος κάμπος των Φιλίππων, μοναδικός στο είδος του, ο οποίος φιλοξένησε ανά τους αιώνες τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, αυτές που γράφτηκαν στην ιστορία και κάνουν τούτο τον τόπο ξεχωριστό.

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ “ΠΑΡΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ” –
ΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι πυλώνες του “Πάρκου Φιλίππων” αντικατοπτρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Η ενοποίηση και αξιοποίηση του υπάρχοντος αποθέματος των πυλώνων οδηγεί στην συσπείρωση γύρω από μια ισχυρή Ταυτότητα, στην Ποιότητα Ζωής των πολιτών και στην Αειφορία στην περιοχή.

Η Ομάδα, μέσα από την έρευνά της σε κάθε δήμο της περιοχής και για κάθε ξεχωριστό πυλώνα, αναγνώρισε και τοποθέτησε στον Χάρτη Αποθέματος του Πάρκου Φιλίππων 279 σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία καλούμαστε έξυπνα και μεθοδικά να συνδέσουμε και να αξιοποιήσουμε. Γύρω από αυτά καλούμαστε να αναπτύξουμε, οργανωμένα και με όραμα, ένα μοναδικό και πλούσιο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ;

Το διατοπικό σχέδιο «ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ» αφορά στην ενοποίηση και ανάδειξη της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής κάτω από μια κοινή ταυτότητα (brand), στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής, δράσεων και επενδύσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή αυτού του αγροτοπολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, σε ένα προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

  • Πολίτες και επισκέπτες της περιοχής
  • Επιχειρηματίες Τουρισμού & Μεταποίησης
  • Επιχειρηματίες Αγροτικού Τομέα & Αγρότες
  • Συνεταιρισμούς & Συλλόγους
  • Εκπαιδευτικούς & Ερευνητικούς Φορείς
  • Αυτοδιοικητικούς & Περιφερειακούς Φορείς
  • Αναπτυξιακούς Φορείς

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ