ΑΓΡΟΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔΡΑΣΕΙΣ

“Μαθαίνω τα Βότανα μέσα από το παιχνίδι”

By 4 Ιουλίου, 20247 Αυγούστου, 2024No Comments

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση “Μαθαίνω τα Βότανα μέσα από το παιχνίδι” στον πεζόδρομο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”.

Οψόμεθα εις Φιλίππους

Η φετινή θεματική της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, “Κλίμα και Κλιματική Αλλαγή” αποτελεί κινητήριο μοχλό των δράσεων του οργανισμού ο οποίος ευελπιστεί στην ευαισθητοποίηση επί του θέματος.

Σε συνεργασία με τον Βοτανολόγο της επιστημονικής ομάδας μας Γιάννη Ζαλίδα (Σπίτι του τσαγιού) και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική και διαδραστική εκπαίδευση κατά την οποία τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τους θησαυρούς του Πάρκου Φιλίππων.

Μέσα από μια σειρά συνεργατικών παιχνιδιών, έγινε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος της αγάπης και εκτίμησης προς το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός προς αυτό πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου ιδιαιτέρα από αυτή την ευαίσθητη ακόμη ηλικία. 

Τα παιδιά της Ε’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, αφού γνώρισαν τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων καθώς και τους μύθους που συνδέονται με αυτά, έπαιξαν το “κυνήγι του χαμένου θησαυρού” και έλυσαν γρίφους ενεργοποιώντας τις αισθήσεις της αφής και της όσφρησης.

Ο “θησαυρός” ήταν μια ελαιογραφία σε καμβά  με τίτλο “Μνήμη”, έργο του εικαστικού και φίλου των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” Διαμαντή Σταγγίδη. Ο πίνακας δωρίστηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, στο τέλος του παιχνιδιού οι μαθητές παρέλαβαν ένα φυτολόγιο και κλαδιά βοτάνων από τον βοτανολόγο και υπεύθυνο του “Σπιτιού του Τσαγιού”, Γιάννη Ζαλίδα.

Τα μέλη της ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά:

  • Τη διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση.
  • Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και την εκπαιδευτικό Αμαλία Κίσσα για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση μας.
  • Τους εθελοντές Απόστολο Παυλίδη, Ζωή Στεργιοπούλου και Θεοπούλα Τσαπάνη για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν.

Διοργανωτής  ΑΜΚΕ «ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ» 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ | ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
«Το σπίτι του τσαγιού», στο αγρόκτημα της Βιτάστας Σερρών και η επιχείρηση “Tsai Academy” του βοτανολόγου και μέλους των ΟΨΟΜΕΘΑ, Ιωάννη Ζαλίδα.

Leave a Reply